Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Deze 10 foodtruckfestivals mag je niet missen!

Wij zetten de 10 zomerse foodtruckfestivals in 2017 die je écht wil bezoeken je op een rijtje. Zodat je er geen een hoeft te missen!

Yes, yes, yes: de zomer komt er weer aan en dat betekent dat het seizoen van de foodtruckfestivals weer aanbreekt! Heerlijke hapjes proeven, chillen in de zon, dansen op fijne muziek: what’s not to love? Wij zetten de 10 zomerse foodtruckfestivals in 2017 die je écht wil bezoeken op een rijtje. Zodat je er geen een hoeft te missen!

Op een rijtje: de 10 foodtruckfestivals in 2017 die je niet mag missen!

1. Foodtruckfestival SMA(A)K

Foodtruckfestival Smaak

SMA(A)K is een enorm gezellig foodtruckfestival waar mobiele keukens in allerlei vormen en kleuren en uit alle windstreken zorgen voor een SMA(AK)volle beleving: Aziatisch, Burgers, Cocktails tot Zuid–Amerikaans, het is er allemaal. Naast SMA(A)Kvolle gerechten vind je er ook heerlijke drankjes en lekkere jazz en Rock & Roll. Time to go!

Waar: Beveren
Wanneer: 5-6 en 7 Mei
Toegang: gratis

2. Festival LEKKER

Foodtruckfestival Lekker Turnhout

Festival LEKKER strijkt dit jaar voor de derde keer neer in Turnhout. Van 25 tot en met 28 mei staat het Stadspark van Turnhout vol met allerhande foodtrucks. Heerlijke wijnen, bijzondere biertjes, LEKKER eten, zoals een foodtruckfestival betaamt! Op het festival vind je ook Café Planché, waar je het hele weekend kan genieten van live-optredens en dj-sets. Op zondag 28 mei kun je bovendien allerhande prachtige oldtimers bewonderen tijdens de Classic Cars Meet & Greet (13.00 u tot 18.00 u). Extra pro: het festival is gratis!

Waar: Stadspark Turnhout
Wanneer: 25 t/mt 28 mei
Toegang: gratis

3. KAFÉ KASSEROL

Foodtruckfestival Kafe Kasserol

KAFÉ KASSEROL is duurzaam, groen én lekker! Het foodtruckfestival heeft het milieu hoog in het vaandel staan: alle foodtrucks ondertekenen een ‘groen charter‘ om hun afval te beperken; ook kun je je tijdens het festival inschrijven voor de CSA boerderij van Kasserol die de lokale en biologische landbouw in Lier promoot. De foodtrucks presenteren allerhande wereldgerechten, van artisinale kroketten tot hamburgers, van verse visgerechten uit de Noordzee tot heerlijke tapas. Lekker en verantwoord genieten!

Waar: Stadspark Lier
Wanneer: 12 t/m 15 augustus
Toegang: gratis

4. Baie Lekker Foodtruckfestival

baie lekker foodtruckfestival

Baie lekker eten (= heel erg lekker eten), dat vind je op het Baie Lekker Foodtruckfestival. Het festival richt zich op heerlijk eten en dat met Zuid-Afrikaanse tinten. Inclusief heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Ook streekbieren, lekkere gins, live muziek, een dj, kleinkunststraattheater en kinderanimatie ontbreken niet.

Uiteraard kan je er ook terecht voor een Italiaanse paste of een lekkere pannenkoek.

Waar: Diest
Wanneer: 22 t/m 24 juli
Toegang: gratis

Waar: Hasselt
Wanneer: 29 t/m 31 juli
Toegang: gratis

5. Antwerpen Proeft

Antwerpen Proef Foodtruckfestival

Fijnproevers kunnen dit festival niet overslaan: Antwerpen Proeft! Hier etaleren ​sterrenchefs, gevierde restaurants en de betere foodtrucks hun signatuurgerechten. Dit jaar vindt alweer de 11e editie van het culinaire foodtruckfestival plaats. Naast heerlijk eten kun je hier ook deelnemen aan gratis koodemonstraties en culinaire workshops. Er zijn zowel outdoor als indoor barretjes, terrasjes en stands dus ook het weer hoeft je niet tegen te houden om je tegoed te doen aan al het lekkers van Antwerpen Proeft!

Waar: Antwerpen, aan de Waagnatie op het Eilandje
Wanneer: 28 april t/m 1 mei
Kosten: €7,- voor een dagkaart

6. Brussels Food Truck Festival

Brussel Foodtruck Festival

Het Brussels Food Truck Festival is de place to be voor álle foodtruckfans! Het is het grootste foodtruckfestival van heel Europa en heeft meerdere awards gewonnen, waaronder de Best Gastronomic Concept Award 2014 van VisitBrussels. Tijdens deze 4e editie van het festival kun je genieten van een enorme variëteit aan foodtrucks (meer dan 140!). De chefs werken met verse, kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten en komen uit alle windstreken: België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Letland, Zwitserland, Italië en meer!

Waar: Brussel
Wanneer:
5-7 mei
Kosten: Gratis

7. HAP foodtruckfestival

HAP foodtruck festival

HAP foodtruckfestival beschrijft zichzelf als het gezelligste foodtruckfestival van België, en dat is niet voor niets: fijne zithoekjes, picknickdekentjes, mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, bandjes en meer zorgen voor een fantastische sfeer. Daarnaast kun je je natuurlijk laven aan allerhande lekkernijen bij één van de vele foodtrucks die het festival rijk is. Fijn! HAP vindt plaats op maar liefst vier verschillende locaties:

Waar: Schoten, Kasteel van Schoten
Wanneer: 5 t/m 7 mei
Toegang: gratis

Waar: Kortrijk, Begijnhofpark
Wanneer: 12 t/m 14 mei
Toegang: gratis

Waar: Mechelen, zandstrand Cometsite
Wanneer: 19 t/m 21 mei
Toegang: gratis

Waar: Vilvoorde, Hanssenspark
Wanneer: 26 t/m 28 mei
Toegang: gratis

8. Barrio Cantina

Foodtruckfestival barriocantina

Bij Barrio Cantina kun je je smaakpapillen verwennen met de meest uiteenlopende wereldgerechten: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings, Polé Polé en meer! Cocktails en fijne dj’s maken de zomerse sfeer af. Het festival doet vier verschillende locaties in België aan, dus grote kans dat er ook een editie is bij jou in de buurt!

Waar: Oostende – Leopoldpark
Wanneer: 12 t/m 14 mei
Toegang: gratis

Waar: Gent – Korenmarkt
Wanneer: 24 t/m 28 mei
Toegang: gratis

Waar: Antwerpen – Scheldekaai (Steenplein)
Wanneer: 3 t/m 5 juni
Toegang: gratis

Waar: Brugge – Koning Albertpark
Wanneer: 9 t/m 11 juni
Toegang: gratis

9. Foodtruck- en Havenfestival Mol II

Foodtruck- en Havenfestival Mol II

Lekker happen en feesten doe je bij Foodtruck- en Havenfestival Mol II! Zoals de naam al zegt is dit festival gelegen in een haven: de Zilvermeerhaven Port Aventura in Mol. Met je blote voeten in het zand raak je onmiddellijk in de ultieme festivalstemming… Vorig jaar vond het festival voor het eerst plaats, en dat was zo’n succes dat dit jaar editie no II een feit is!

Wanneer: 1-2 juli
Waar: Zilvermeerhaven Port Aventura, Mol
Kosten: Gratis

10. Renesse Foodtruck Feste

Renesse Foodtruck Feste

Ook Oostmalle heeft sinds 2016 een eigen foodtruckfestival: Renesse Foodtruck Feste! Het festival wordt mede georganiseerd door foodtruck ’t Vanneke, die ook via deze website te boeken is. Naast een fijn zomerterras en heerlijke winterse gerechtjes is er dit jaar voor het eerst ook een creatieve PoP-uP Market te vinden op het festival.

Waar: Domein De Rennesse, Lierselei 28, Oostmalle
Wanneer: 17 t/m 18 juni
Kosten: gratis

Naar welk festival ga jij? Ken jij nog foodtruckfestivals in 2017 die niet in dit lijstje staan maar die we ook écht niet mogen missen? Laat het ons weten in een reactie!

foodtruckfestivals in 2017

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boekingplatform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je feest, borrel of event kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldige gerechten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Foodtruck in de kijker: Frietmobiel d’Aa

In de bruisende wereld van mobiele gastronomie neemt Frietmobiel d’Aa een unieke plaats in. Als een gevierde ambassadeur van de Belgische frituurcultuur, brengen ze niet alleen een stukje nationale trots naar je toe, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en culinaire passie.

Stuur ons een bericht