Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

10 soorten foodtrucks om je te inspireren.

Denk je erover om een foodtruck te beginnen, of is jouw foodtruck aan een nieuw thema toe? Bekijk dan eens deze 10 soorten foodtrucks. Voor nieuwe inspiratie!
Cocktails op je trouwfeest

Denk je erover om een foodtruck te beginnen, of is jouw foodtruck aan een nieuw thema toe? Bekijk dan eens deze 10 soorten foodtrucks. Voor nieuwe inspiratie!

BBQ

Van alle soorten foodtrucks is de barbecue wel een van de bekendste, en dat is het niet voor niets. Het feit dat een foodtruck vooral buiten opereert maakt deze uitermate geschikt voor allerhande soorten barbecuesoorten – van hout tot houtskool, van rookoven tot braai. Bovendien leent de barbecue zich voor talloze verschillende keukens én relatief voordelige gerechten. Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan ook eens onze blog met 8 barbecue-foodtrucks die het proberen waard zijn!

bbq foodtrucks

Wereldkeuken

Foodlovers zijn meestal ook een beetje avonturiers: altijd op zoek naar nieuwe gerechten en spannende smaken. Niet zo gek dus dat gerechten van de andere kant van de wereld onverminderd populair zijn. Thais, Koreaans, Argentijns, Indiaas… de lijst is eindeloos. En waar we ook fan van zijn: fusion-gerechten die elementen van verschillende keukens combineren. Op dit moment is vooral de Koreaanse keuken booming, maar eigenlijk is de wereldkeuken in het algemeen gewoon áltijd in trek.

Laat je inspireren door deze 10 soorten foodtrucks!

IJs

Foodtrucks met ijs bestonden al voordat het label ‘foodtruck’ uberhaupt in zwang was. Iedereen kent de ijscoman immers! Zomers zonder ijs zijn geen zomers; daarnaast is ijs een van de meest gemakkelijke food-concepten voor een rollende keuken. Vrijwel alles is vooraf te bereiden, wat maakt dat je in rap tempo grote volumes kunt draaien. In de winter switch je idealiter naar iets warmers zoals koffie of soep.

Ijs foodtrucks Foodtruckbestellen

Koffie

In België en Nederland drinkt men graag en vaak koffie: op de ranglijst van landen waar het meest koffie gedronken wordt staat België op nummer 9 en Nederland op nummer 3. Behoefte aan koffie is er dus altijd! Bovendien kun je met koffie zowel in de winter als in de zomer goed uit de voeten, zeker als je ook koude koffiedranken zoals ijskoffie in je assortiment opneemt.

mobiele koffiebars

Cocktails

Of het nu gaat om een bruiloft, bedrijfsfeest, festival of communiefeest: een drankje hoort er altijd bij. Daarnaast zijn de artisinale cocktails langzaamaan de wereld aan het veroveren. De gin-tonic is inmiddels ongekend populair en ook de alcoholvrije mocktails doen het onverminderd goed. Deze 5 premium mobiele cocktailbars geven je alvast een idee van de mogelijkheden!

Wist je dat je op foodtruckbestellen.be gemakkelijk kunt filteren op al deze soorten foodtrucks, en meer? Dat doe je hier. Of klik op een van de in deze blog genoemde thema’s!

Bar Mobil truck

Fingerfood

Veel evenementen waar foodtrucks staan zijn feesten waar men vooral veel staat. Dat maakt fingerfood hét ideale foodtruck-voedsel: gemakkelijk uit de hand te eten (de naam zegt het al!) en geschikt voor bijna elke gelegenheid. Of het nu een borrel is, een bedrijfsfeest of een festival: iedereen houdt van fingerfood.

culinette food truck

Gezond

Gezond eten: het is een hype, maar eentje die niet zal verdwijnen. Want uiteindelijk wil iedereen toch zonder schuldgevoel van heerlijke gerechten kunnen genieten? Of je nu smoothies maakt, gezonde salades of heerlijke Poké Bowls (een van dé voedeltrends van nu): gezond is een prima thema voor je foodtruck.

Foodtruck: Simpley SmoothieS

Vegetarisch

Niet alleen gezond eten is in trek, bewust eten in het algemeen doet het goed. Steeds meer mensen kiezen voor minder vlees of eten volledig vegetarisch. Combineer vegetarisch met duurzame, biologische producten en je boort direct een groot marktaandeel aan. Op zoek naar ideeën voor fantastische vega-foodtruckconcepten? Bekijk dan eens deze vega foodtrucks die je doen watertanden!

soorten foodtrucks
Een van de soorten foodtrucks waarmee je kunt scoren: de gezonde foodtruck!

Vis

Wie foodtruck denkt, denkt al snel aan vlees: hamburgers, hot-dogs, enzovoorts. Onderscheid je van de rest en kies voor vis. Niet alleen is vis lekker en gezond, het is ook ideaal voor in de zomer. En laat dat nu net het hoogseizoen zijn voor de foodtruck! Deze 5 heerlijke foodtrucks met vis als hoofdingrediënt geven je alvast een idee van de mogelijkheden.

Comfortfood

Iedereen houdt van heerlijk comfortfood: oma’s stoofpot, een fijne stoemp, een hartverwarmende kop soep. Bovendien is de trend van eerlijk, huisgemaakt eten naar het eruit ziet een blijvertje. En waarom ook niet: er gaat toch niets boven simpel voedsel dat je nèt een beetje beter doet voelen?

Foodtruckbestellen.be

Op zoek naar meer ideeën voor jouw start in de wereld van de rollende keukens? Bekijk dan eens onze tips voor het kopen en beginnen van een foodtruck.

Soorten foodtrucks: 10 tips

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo allerhande soorten foodtrucks, mobiele koffiebars en andere rollende keukens!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Foodtruck in de kijker: Frietmobiel d’Aa

In de bruisende wereld van mobiele gastronomie neemt Frietmobiel d’Aa een unieke plaats in. Als een gevierde ambassadeur van de Belgische frituurcultuur, brengen ze niet alleen een stukje nationale trots naar je toe, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en culinaire passie.

Stuur ons een bericht