Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Vakantiestemming? Met deze foodtrucks ervaar je een culinaire wereldreis!

Het is weer bijna zomer! Ben jij al in vakantiestemming? Waan je even aan de andere kant van de wereld en ontdek de wereldkeuken met foodtrucks! De mobiele keukens zijn er uit alle landen, van Japan tot India. Fasten your seatbelts, want we nemen je mee op een culinaire wereldreis...

Het is weer bijna zomer! Ben jij al in vakantiestemming? Waan je even aan de andere kant van de wereld en ontdek de wereldkeuken met foodtrucks! De mobiele keukens zijn er uit alle landen, van Japan tot India. Fasten your seatbelts, want we nemen je mee op een culinaire wereldreis…

Selamat makan | ramrari khanu hola | taan hâi a-ròi | shelak nyebo nang-rok | eet smakelijk!

Geniet van de wereldkeuken met foodtrucks uit alle windstreken

Azië

Japan

We beginnen onze culinaire wereldreis in het mooie Japan. Bij Pachamama On Wheels kun je niet alleen genieten van overheerlijke Japanse sushi, ze maken ook fantastische fusion gerechten die een mix zijn van de Peruaanse en Japanse keuken – een combinatie die ook bekend is onder de naam ‘Nikkei’. Dat is dus twee landen in één!

wereldkeuken met foodtrucks

Filipijnen

Vanuit Japan pakken we het vliegtuig naar… de Filipijnen! De Filipijnse keuken is van oudsher een fusion-keuken, met invloeden van onder meer de Chinese, Maleisische en Spaanse cultuur. Bij Asian Kusina kun je je laven aan authentieke Filipijnse gerechten: de van origine Filipijnse eigenaresse heeft ze zelf geleerd van haar moeder. Genieten dus!

wereldkeuken met foodtrucks

Indonesië

Na ons bezoek aan de Filipijnen dalen we verder af richting zuiden, om in Indonesië verder te smullen. Van overheerlijke Indische saté bijvoorbeeld! De saté van de Satéboss is niet zomaar een stokje kip met wat saus erop. Nee, deze saté is bereid volgens geheim familierecept. Bovendien heeft de Satéboss ook voor het milieu en dierenwelzijn: ze gebruiken afbreekbare bordjes van rietsuiker en eerlijk en duurzaam varkensvlees van Porkbest.

wereldkeuken met foodtrucks

Vietnam

Tijd om het wat westelijker te zoeken… We komen aan in Vietnam! Iedereen kent de Vietnamese loempia wel, maar wist je dat dit land nog véél meer te bieden heeft op culinair gebied? Wat dacht je bijvoorbeeld van Pho (de traditionele Vietnamese noodlesoep), een heerlijke beef-noodle-salade of fantastische spring rolls? Bij Vietnamama bereiden ze het allemaal voor je met verse ingrediënten en een flinke scheut liefde.

wereldkeuken met foodtrucks

Thailand

We rijden een stukje verder westelijk, want dit land kunnen we natuurlijk niet overslaan: Thailand! Wie houdt er nu niet van een fijne pittige Thaise groene curry, of een hartverwarmende Thom Kha Kai (letterlijk: kip-galangasoep)? Bij Aroy vind je deze gerechten en nog véél meer. Dankzij de brede keuze aan fantastische Thaise snacks waan je je even aan het strand van een van de vele tropische eilanden die Thailand rijk is…

wereldkeuken met foodtrucks

Van Tibet tot Mexico: ontdek de wereldkeuken met foodtrucks!

Tibet

Na Thailand trekken we naar het noorden, naar de prachtige Tibetaanse bergen om te proeven van al het lekkers dat dit land te bieden heeft. En dat doen we bij The Himalaya Club! Vegetarische loempia’s, samosa, crispy crab, veggie noodles, curries: bij The Himalaya Club vind je allerlei soorten heerlijk Tibetaans streetfood. De gerechten worden bereid volgens authentieke recepten die al generaties worden overgedragen. Verwen die smaakpapillen maar weer!

wereldkeuken met foodtrucks

India

Hop, tijd om weer wat naar het zuiden af te zakken… Ook India willen we immers zéker niet overslaan! Bij Bollyfoods vind je Indiase gerechten in alle soorten en maten: maaltijden, snacks, traditioneel, fusion… De uit India afkomstige kok bereidt alle kruidenmasalas die de basis vormen van de gerechten helemaal zelf. Dat dat terug te proeven is bewijst de 24Kitchen Foodtruck Award die deze foodtruck in ontvangst mocht nemen!

wereldkeuken met foodtrucks

Zuid-Amerika

Mexicaans

Tickets klaar? Na onze rondreis door Azië wordt het tijd om weer het vliegtuig te pakken, en wel naar Zuid-Amerika. We gaan naar Mexico! Voor de echte Mexican-streetfood-ervaring moet je bij Loco Mexicano zijn. De chefs hebben de keuken goed leren kennen in het land van origine: mexico! Dat proef je terug in de tacos al pastor, pollo pibil, carnitas, chili en andere jummie gerechten die Loco Mexicano serveert. Allemaal vers bereid uiteraard!

wereldkeuken met foodtrucks

Argentijns

Mexicaans is heerlijk, maar we zijn nog niet klaar met Zuid-Amerika. We duiken naar beneden, Argentinië in! De Argentijnse keuken staat onder meer bekend om het fantastische rundvlees, de fijne pittige specerijen, en… empanadas! Bij La Mano de Dios vind je empanadas in alle soorten en maten; ook kun je er het fabuleuze nationale dessert van Argentinië proeven: alfajores met dulce de leche. En vergeet de Caiprinhas niet!

wereldkeuken met foodtrucks

Honger gekregen? Verdiep je verder in de vele gerechten uit de wereldkeuken met foodtrucks: je vindt ze gemakkelijk en snel via foodtruckbestellen.be! Gebruik het zoekfilter ‘wereldkeuken’ en bekijk het enorme aanbod.

bedrijfsfeest met foodtrucks

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boekingplatform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je feest, borrel of event kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige foodtrucks met de lekkerste verse gerechten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

 

 

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht